Försäkringar

Vad är en försäkring?

Försäkringar är något livsviktigt. En försäkring är ett skydd och en backup om du skulle råka ut för en olycka eller för en oförutsägbar händelse. Om du har en försäkring och en olycka sker så fungerar det så att man får ut en ersättning för den skadan som sker. Detta kan gälla dig själv och din egen fysiska kropp, din mobil, tv, hus och bil etc. För att du ska få denna försäkring att gälla för din egen säkerhet så betalar du in en viss summa till det försäkringsföretaget som du känner är trovärdigast. Om man har turen på sin sida så förhoppningsvis råkar man aldrig ut för någon olycka och då behöver du aldrig ta ut en ersättning. Då kanske din första tanke är, om du har lite pengar att leva på, varför ska jag betala in pengar när jag aldrig gör mig illa men då kan vi på your success bara ge dig ett råd: Den dagen du står där och har krockat med din bil kommer du vara evigt tacksam för de tusenlapparna du betalat in årligen. Kostnaderna som försäkringsbolagen får stå för är en otroligt mycket större summa i jämförelse med den skada du gjort så att betala försäkring kommer endast att gynna dig.

 

Försäkringsbolag

Det finns ett masstal försäkringsbolag både här i sverige och runt om i världen, dessa är ett företag som erbjuder organisationer, privatpersoner och företag att ingå och teckna försäkringar hos dem.

 

Det finns som sagt många olika försäkringsbolag, vissa mer kända än andra, t.ex. Trygg Hansa eller Skandia. Vissa är mer nya än andra, t.ex. Moderna Försäkringar och Dina försäkringar. Det finna även vissa som har valt att lägga ner mer energi på flera olika verksamheter, som bankärenden. Länsförsäkringar är ett bolag som verkligen har lyckats bra med detta.

De flesta försäkringsbolagen erbjuder ett stort och brett urval av försäkringar och de flesta är seriösa och har bra service för sina kunder men något som man som kunder bör uppmärksamma är att regler, villkor och ersättningsnivåer kan variera rejält mellan de olika bolagen.

 

Olika typer av försäkringar

Som jag tidigare nämnde så finns det en hel bilaga av olika försäkringsbolag och du kan i stort sett nästa försäkra allt som du äger. Men man brukar dela in försäkringar i två olika typer, i sakförsäkringar och personförsäkringar.

Sakförsäkringar – I denna kategori läggs försäkringar som skyddar olika saker och ting till. Ett exempel på sådana försäkringar är hemförsäkring, hundförsäkring, bilförsäkring m.m

Personförsäkringar – Här ingår försäkringar som ger skydd mot dig som privatperson eller företag. Allt från sjukförsäkringar, olycksfallsförsäkringar, pensionsförsäkringar m.m

 

Självrisk

Den enda kostnaden du själv kommer att behöva stå för om olyckan sker är en självrisk. Detta är en avgift och kostnad för dig som försäkringstagare som kommer att gå till försäkringsbolaget för att utlösa försäkringen. Vissa tycker att denna strategi är konstig att man ska behöva betala pengar för att få pengar med i skillnad mot den summa du egentligen skulle ha betalat så är det inget. Självrisken kan variera lite olika beroende på de olika bolagen men i vanliga fall varierar det mellan 2000-10.000 kronor.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *